Fırat Tanış (tam adı Nuri Fırat Tanış) (d. 5 Mayıs-1975 İstanbul) söz yazarı,Tiyatro ve sinema oyuncusu.
Sahip olduğu ödüller

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, tiyatroya lise döneminde Mehmet Beyazıd Lisesi’nde başladı. Bir süre Şehir Tiyatrosu’nda görev yaptığı 1998-2001 yılları arasında Başar Sabuncu,Mehmet Ulusoy,Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı. 2000-2010 tarihleri arasında Sır Çocukları-2002 ,Tramvay-2003 ,Beyaz Melek ,Dilber’in Sekiz Günü ,Vay Arkadaş-Manik,Tik,Dildo sinema filmlerinde ve Adem ile Havva ,Radyo-Madyo ,Yedi Tepe İstanbul ,Felek Ne Demek ,Şeytan Ayrıntıda Gizlidir ,Aşka Sürgün ,Ihlamurlar Altında ,Menekşe İle Halil ,Geniş Aile televizyon yapımlarında rol aldı. Müzik alanında da çalışmaları olan sanatçının sözü-müziği kendine ait olan çalışmaları Emre Altuğ,Levent Yüksel,Gülay gibi yorumcular tarafından seslendirilmiştir.

Sahip olduğu ödüller

* Testosteron

2009 İsmail Dümbüllü Ödülü

* Dilber’in Sekiz Günü

3.İpekyolu Film Festivali (Ulusal Altın Karagöz Film Yarışması), 2008, En İyi Erkek Oyuncu 20. Ankara Film Festivali
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
2008 Dilber’in Sekiz Günü

* Sır Çocukları
* 14. Ankara Film Festivali, 2002,Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu
* 39. Antalya Film Festivali, 2002, En İyi Erkek Oyuncu
* İskenderiye Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu
* 22. İstanbul Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu
* 24. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2002, Umut Veren Genç Oyuncu

Rol aldığı tiyatro oyunları

* Testosteron (oyun)
* Hırçın Kız
* Barış (oyun)
* Woyzeck

Filmografisi

* Devrimden Sonra – 2011
* Vay Arkadaş-Manik,Tik,Dildo – 2010
* Geniş Aile – 2009
* Dilber’in Sekiz Günü – 2008
* Beyaz Melek – 2007
* Menekşe ile Halil – 2007
* Felek Ne Demek? – 2006
* Tramvay (film) – 2006
* Yolda / Rüzgar Geri Getirirse – 2005
* Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu – 2005
* Ihlamurlar Altında – 2005
* Aşka Sürgün – 2005
* Şeytan Ayrıntıda Gizlidir – 2004
* Kin ve Gül – 2003
* Sır Çocukları (Velid) – 2002
* Yeditepe İstanbul – 2001

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir