İsmail Hacıoğlu’ (d. 1985, İstanbul) Türk sinema ve dizi oyuncusu. Oyunculuğa ilkokul 5 deyken piyeste oynayarak başladı ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde devam etti.Aynı zamanda iki sezon tiyatro da yaptı.Mimar Sinan Üniversitesi,Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü kazandı.Ancak ilk sınıftan ayrıldı. ´´Dokuz ay son gün´´adında bir oyunda rol aldı.Ayrıca Vildan Atasever ile evlidir.
Sahip olduğu ödüller

* 16 Sadri Alışık Ödülleri “yılın en iyi erkek oyuncusu” Çakal (film) – Erhan Kozan
* 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali “Umut Veren Genç Oyuncu” Karşılaşma (film) – Ömer Kavur

Rol aldığı bazı tiyatro oyunları

* Dokuz Ay Son Gün : Sermiyan Midyat -Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

Filmografisi

* 2001 Bana Şans Dile – Çağlar
* 2003 Karşılaşma – Osman
* 2005 Anlat İstanbul – Fiko
* 2006 Sınav – Mert
* 2007 Kabadayı – Murat
* 2009 Vali – Sarp Uçar
* 2009 Gökten 3 Elma Düştü – Ali
* 2009 Başka Semtin Çocukları – Veysel
* 2009 Sonsuz -Volkan
* 2010 Çakal – Akın
* 2011 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak – Ekin

Televizyon dizileri

* Koçum Benim(2002)
* Bir İstanbul Masalı(2003-2005)
* Beyaz Gelincik(2005-2007)
* Sinekli Bakkal(2007)
* Gece Sesleri(2008)
* Şüphe(2011)

Televizyon filmler

* Hoşçakal Güzin(2008)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir