Mehmet Aslantuğ, (d. 25 Eylül 1961) Türk oyuncu.
Hayatı

Kafkasya göçmeni Çerkes, çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak Samsun’da doğdu. İlköğretim ve Liseyi orada tamamladı. Öğrencilik yıllarında, Deneme Sahneleri nde başlayan oyunculuğunu, 1985 yılında, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonelleştirdi. 1993 yılında Detay Film’i kurdu. Arzum Onan’la evli. Can adında bir oğlu var. En son Show TV’de yayınlanan Canım Babam adlı dizide Doktor Kerem Bey ‘i oynamıştır.

Filmografi

* 1986 Gündoğmadan
* 1987 Ateş Böceği
* 1987-1988 Belene
* 1989-1990 İz Peşinde
* 1990 Başka Olur Ağaların Düğünü
* 1990 Vurguna İnmek
* 1991 Kopuk Dünyalar
* 1991 Karayar Köprüsü
* 1992 Kapıları Açmak
* 1993 Yalancı
* 1994 Yengeç Sepeti
* 1994 Gerilla
* 1995 Bir Kadının Anatomisi
* 1995 Kurtuluş
* 1996 Akrebin Yolculuğu
* 1997 Yeni Bir Yıldız
* 1997-1999 Sıcak Saatler
* 2000 Merdoğlu
* 2001 Hırsız
* 2003-2005 Bir İstanbul Masalı
* 2009 Hanımın Çiftliği (Muzaffer Bey)
* 2010 Aşkın İkinci Yarısı (Senarist-Yönetmen)
* 2011 Canım Babam (Doktor Kerem)

Ödülleri

* 1990-1994-1997-2004 yıllarında Altın Kelebek Ödülü
* 1992-1993-1994 yıllarında Altın Portakal
* 1994 yılında Altın Koza
* 1995 yılında Çağdaş Sinema Oyuncuları
* 1998 yılında Altın Objektif

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir