Rasim Öztekin, (d. 1959, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olan sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, ve Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

1992 – 1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Öztekin, TRT’ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı gibi, kendi web sayfasında çeşitli konularda yazılar yazmaktadır. Ayrıca ufuk özkan la birlikte sıkı bir galatasaray taraftarıdır

Ödülleri

* 1988, Altan Erbulak, En İyi Oyuncu
* 1995, İsmail Dümbüllü, Yılın En Başarılı Oyuncusu
* 2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En iyi yardımcı Erkek Oyuncu

Filmografisi

* Gelecekten Bir Gün – 2010
* Kanal-İ-Zasyon – 2009
* Geniş Aile – 2009 ( Kuddusi Kirişçi)
* Güzel Günler – 2007
* Suç Dosyası – 2007
* Kabadayı – 2007 ( Sürmeli )
* Kapılara Dikkat – 2006
* Pertev Bey’in Üç Kızı – 2006
* Balıketi – 2006
* Acemi Cadı – [[2006
* Dolunay – 2005
* Hırsız Polis – 2005
* Aktör Eskisi – 2004
* Şans Kapıyı Kırınca – 2004
* Pardon – 2004 ( Muzaffer )
* G.O.R.A – 2003 ( Bob Marley Faruk )
* Ev Hali – 2002
* Yeni Hayat – Şan 2001
* Kızım Osman – 1998
* Başka İstanbul Yok – 1996
* Bay E – 1995
* Boşgezen ve Kalfası – 1995
* Türk Tutkusu – 1994
* Tersine Dünya – 1993
* Kurt Kanunu – 1991
* Varsayalım İsmail – 1991
* Arabesk (film)- 1988
* Köşedönücü (Osman) – 1994
* 72. Koğuş – 1987
* Bir Günlük Aşk – 1986

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir