06. Eylül 2011 · 1 comment · Categories: Biyografi

Sermiyan Midyat (d. 2 Aralık 1974)Mardin. Türk Dizi ve tiyatro oyuncusu, Senarist. 1998 yılında sınavla girdiği Nöbetçi Tiyatro’da (Ortaoyuncular) Ferhan Şensoy, Derya Baykal, Rasim Öztekin ve Tuncel Kurtiz’den tiyatro eğitimi alan Sermiyan Midyat, 1993 yılından 1996 yılına kadar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde akademik tiyatro eğitimi gördü. 1994 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünde üç yıl okuduktan sonra, ayrılarak İşletme Fakültesi’ne geçiş yaptı. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay gibi ustalarla çalıştı. 2 ayrı oyunda Oyun Atölyesi’nde oyuncu olarak yer aldı. Bir çok dizi ve filmde görev alan Midyat, Emret Komutanım dizisinde Arıza Hamza’ rolüyle dikkatleri üzerine çekti. 2007 yılında kurduğu Oyunbozan adlı tiyatronun ilk oyunu 9 Ay Son Günü yazıp yönetti. Ayrıca Mustafa Cecelinin seslendirdiği Limon Çiçekleri ve Özcan Denizin seslendirdiği Kalp Yarası şarkılarının sözleri Sermiyan Midyat’a aittir…
Sahip olduğu ödüller

Houston Independent Film Festivali : “en iyi komedi filmi” Ay Lav Yu – 2011
Boston International Film Festivali “en iyi yönetmen” Ay Lav Yu – 2011
Boston International Film Festivali “en iyi erkek oyuncu” Ay Lav Yu – Sermiyan Midyat – 2011
16.Sadri Alışık Ödülleri “komedi yada müzikal en iyi erkek oyuncu” Ay Lav Yu – Sermiyan Midyat – 2011
Rol aldığı tiyatro oyunları

9 Ay Son Gün : Sermiyaan Midyat – Tiyatro Oyunbozan
Atinalı Timon : William Shakespeare – Oyun Atölyesi
Dolu Düşün Boş Konuş : Steven Berkoff – Oyun Atölyesi
Çok Tuhaf Soruşturma : Ferhan Şensoy – Orta Oyuncular
Kabaremajör
Filmografi

Oyuncu
Kalbim Seni Seçti(2011)
Ay Lav Yu (2010)
Hanımeli Sokağı (2010)
Eve Dönüş (2006)
Polis (2006)
Sıla (2006) – Berzan
Banyo (2005)
Kırık Kanatlar (2005) – Yüzbaşı Şahin
Emret Komutanım (2005) – Arıza Hamza
Biz Boşanıyoruz (2004) – Ali Babaç
Pardon (2004) – Enişte
Gece Yürüyüşü (2004) – Süleyman
Bir Dilim Aşk (2004)
Şarkılar Seni Söyler (2003) – Sinan
Şöhretler Kebapçısı (2003) – Ali Babaç
Koçum Benim (2002) – Kurtuluş Koç
Kuzenlerim (2002) – Serdar
Hiçbiryerde (2001)
Bizim Otel (2001)
Halk Çocuğu (2000)
Büyük Firar (2000)
Ağlayan Kadın (2000) – Zafer
Yönetmen [değiştir]
Ay Lav Yu (2010)
Senaryo yazarı [değiştir]
Ay Lav Yu (2010)
Emret Komutanım (2005)
Dişi Kuş (2004)
Sınırlı Aşk (2003)
Berivan (2002)
Aşkına Eşkıya (2001)

1 Yorum

  1. sinan özçatalkaya

    hükumet kadın filmi çok başarılı tebrik ediyorum.

    Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>