Zafer Ergin (d. 30 Ağustos 1942), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Sanat Tarihi bölümü mezunudur. Ankara Deneme Sahnesi’nden yetişmiş, çeşitli film ve dizilerde rol almıştır. Kurtlar Vadisi dizisindeki rolüyle zirveye çıkmıştır. 2006 yılından günümüze dek Arka Sokaklar adlı dizide önce baş komiser, 3. sezondan itibaren ise emniyet amiri Rıza Soylu rolünü canlandırmaktadır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

* Kuklacı : Tiyatro Kedi – 2005
* Bankta İki Kişi : Alexander Gelman – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2000
* Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı : (Bertolt Brecht – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1999
* Saat 9.05
* Yüz Yüze
* Yer Demir Gök Bakır : Yaşar Kemal – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1992
* Ya Devlet Başa Kuzgun Leşe : (Orhan Asena)
* Bağdat Hatun : Güngör Dilmen – Ankara Devlet Tiyatrosu
* Üç Tatlı Cadı
* Kral Lear : William Shakespeare – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1981

Filmografisi

* New York’ta Beş Minare – 2010
* Güneşi Gördüm – 2009
* Ankara Cinayeti – 2006
* Arka Sokaklar – 2006 Rıza Baba
* Döngel Karhanesi – 2005 TMSF Başkanı
* Kanlı Düğün – 2005
* Zalim – 2003 Şanlı Bey
* Kurtlar Vadisi – 2003 İşadamı Mehmet Karahanlı-Baron
* Sir Dosyasi – 1999
* Hırsız- 2001
* Deli Yürek: Bumerang Cehennemi – 2001 Şeref Albay
* Berlin in Berlin – 1993
* Bir Tren Yolculuğu – 1988
* Yaprak Dökümü – 1987
* Çalıkuşu – 1986
* Bağdat Hatun – 1981

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir